www.
.nl  .com  .eu

Ga Google achterna en claim je eigen domein!

17 september 2012

Eergisteren was het 15 jaar jaar geleden dat de domeinnaam Google.com geclaimd werd. Ik hoef niet uit te leggen hoe het met de onderneming van Larry Page en Sergey Brin is verlopen. Wie kent Google niet?


Internet heeft een enorm verschil gemaakt op het dagelijks leven. Veel beroepen die eerst offline werden uitgeoefend zijn verplaatst naar online activiteiten. De kunstenaar werd webdesigner, de winkelier heeft een webshop, de marketeer bemoeit zich nu met online marketing.

Niet in de laatste plaats is het succes van het internet te danken aan Google. Doordat zoekmachines websites op relevantie met een zoekterm onder de aandacht brengen, vinden de bezoekers gemakkelijker waar zij naar op zoek zijn. Internetgebruik neemt hierdoor toe.

Niet iedereen die een domein claimt zal het zo verlopen als met de oprichters van Google, maar met alleen dromen kom je nergens. Hoop is geen strategie.

Succes begint bij stap 1: bovenaan deze pagina kun je checken of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Zo hebben de oprichters van Google dat 15 jaar geleden ook gedaan.

Tip: .nl domeinen zijn nu slechts 1 euro!

Home